zaterdag 22 maart 2014

AWD uitvoerig getest

Je kent het wel he. Je hebt bezoek van je neef die een Toyota Hilux heeft en je staat je 850 AWD te bewonderen. En plots denk je och, waarom geen klein ritje. Je rijdt het strookje erosie-tegengaand-gras op onderaan een braakliggend veld en je speelt even. Een lang nat stuk met diepe sporen van tractors, putten, stof, lange slides door het gras en dan denk je toch ok, ik ga over het veld terugkeren, misschien is het daar minder nat.
Jah.
Minder nat was het nu wel ja. Maar de hele winter heeft net op die plaats een grote plas water gestaan. Het komt erop neer dat je dan niet over aarde of modder rijdt, maar over een dikke laag slib.
Bon.
Je zit vast.
Een kwartier later zit de Toyota Hilux ook vast, want daar liggen ook geen offroad-banden op. En op zo'n moment realiseer je je dat een tractor echt een gerief in huis is. Iets wat eigenlijk elk huishouden zou moeten hebben, you know, just in case. Alleen al het lawaai dat vanuit 6 dieselcilinders door de ongedempte uitlaat komt is leuk...

Soit, point being: ik heb al wat met de AWD gespeeld en de conclusie was al snel dat de vier wielen perfect worden aangedreven als dat nodig is :-)

Ik ben dus eigenlijk wel tevreden ja B-)Op naar het volgende avontuur! :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten