vrijdag 9 oktober 2015

"Echte venten steken ambriages op de grond"

Ik kon het niet laten. The end is not near my friends :)

Je weet het of je weet het niet, maar als je bij een 850-based Volvo de versnellingsbak wilt uithalen, moet het subframe los. Dat is het frame waar de motor- en bakcombi op steunt, dus die is redelijk cruciaal. Als je die wegneemt moet je natuurlijk ook je motor kunnen omhoog houden en dan komt daar nog es bij dat je heel de boel moet laten zakken om met je versnellingsbak onder je chassiskoker te kunnen passeren.

Kleine tool gemaakt dus om de motor op te houden ;)


Et voila! Subframe los, bak kan eraf.Eeeeeeen toen vond ik dit.Mijn theorie; Druklager vastgelopen en toch nog willen meedraaien met de drukgroep waardoor een van de voetjes waarmee hij aan de vork zit, is afgebroken. De vork heeft dan ook nog even tegen de drukgroep zitten lopen, dus die heb ik ook vervangen.
Koppeling en drukgroep waren verder goed, dus alles opgeschuurd zodat het weer mooi mat staat.En dan ben ik hier gestopt. De versnellingsbak hangt weer op z'n plaats, het subframe zit er weer onder en de motor hangt weer in z'n steuntjes.
Terwijl ik bezig ben vervang ik ook nog even de bovenste motorsteun (daar zat nu zo'n PU-exemplaar in, maar dat is m'n ding niet), het wiellager linksvoor (viel uit elkaar, ik heb nog wel eentje liggen) en ergens een endlink.Komt goed, komt goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten