maandag 7 december 2015

Langzaam maar zeker

Het rooiseizoen zit er nu écht wel op, dus we mogen van de baas onze overuren weer opnemen. Veel thuis = veel sleutelen.
Het begint allemaal zo'n beetje klaar te zijn. Maar de bedoeling blijft natuurlijk wel om ermee te rijden, dus is een beetje klaar niet genoeg, uiteraard.

Iets wat ik met elke 850 doe die ik in m'n handen krijg, is de grille zwart spuiten. Niks zegt meer saaie-pijp-rokende-ouwe-pé-kar dan een chromé grille zoals die er standaard uitziet bij een 850.
Beetje schuren, randje afplakken, spuitbusje verf opwarmen op de oliestoof (jazeker) en dan krijg je dit.


De lettertjes liggen er gewoon op bij wijze van testbeeld. Het ziet er niet mis uit, al zeg ik het zelf :)


En voila, de snuit ziet er al veel beter uit.
Hij staat ook eindelijk weer eens op de grond zoals je ziet.

Mooi laag :)


Vandaag heb ik nog een beetje zitten prullen met de uitlaatlijn. Ik ga de standaard dempers aanpassen. Het is een experiment natuurlijk, dus ik weet nog niet welk geluid ik ga krijgen.


Het fijnste zou natuurlijk zijn dat ik een soortgelijk geluid krijg zoals ik nu bij m'n tienklepperke heb. Het is namelijk heel lastig om van luxe naar noodzaak over te schakelen. Uitstappen en aanbellen, bijvoorbeeld, in de plaats van arriveren en kenmerkend genoeg klinken om de voordeur te doen opengaan. Dát is lastig.


Er staat ook nog een diesel binnen die een ander motorblok nodig heeft, dus dat neem ik er nog ergens tussen. Ik hoop de AWD wel asap te kunnen keuren zodat ik die nog voor het einde van het jaar op de baan krijg. De inschrijvingstaks verhoogt namelijk na 1 januari!!!!!!!!!Een vieze stinkdiesel dus. Het is zelfs een VAG-motor, dus wie weet wat voor sjoemelsoftware zit erin... ;)

3 opmerkingen:

 1. Nice dat 850 sleutelen ;-) Ziet er niet slecht uit de grille in het zwart, goed idee. Ah, weet je al de nieuwe tarieven mbt de inschrijving mss ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor benzines komt er een derde bij en voor diesels bijna het dubbel naar het schijnt...

   Verwijderen
 2. Allez, dat wordt ook plezant dan :( pfff. Dat ze hun geld ergens anders gaan halen hé zeg !

  BeantwoordenVerwijderen