donderdag 23 oktober 2014

Een nieuwe Volvo-rijder

Jawel, nog iemand die voor het nobele bestaan heeft gekozen dat met Volvo klassiekers rijdt! Ik moet wel toegeven dat het niet echt een eerlijke strijd was. De beste man reed namelijk met een Citroën Jumpy *huiver* en was dus UITERAARD meteen overtuigd toen ik met m'n tienklepper kwam aangereden.
Anyway, naast de Jumpy is er ook nog een tweewieler en een ouwe Amerikaan, dus het zit wel goed.

De Volvo dus.



Een échte 850 recht uit de jaren negentig. Blauw plaatwerk. Blauw dashboard. Blauwe deurpanelen. Blauw tapijt. Holy crap je kunt het je niet inbeelden, maar werkelijk alles is blauw aan die auto. Gelukkig is dat bijzaak, want een 850 koop je nooit voor het kleur, tenzij je zo'n babykotsgele, ik bedoel Cream Yellow wil.
Het interessante aan de smurf is dat het er eentje is met een automaatbak, tweelitermotor en LPG. Dus in mensentaal; relaxed cruisen, interessant voor taks en verzekering en goedkoop tanken.
Het nadeel aan this particular car is dat de koppakking erdoor ligt. Hij vreet dus z'n koelvloeistof op zoals een schaap een biet opeet als die een halve dag geen gras meer heeft gezien. En dat is niet zo goed. Er zijn twee mogelijke oplossingen; ofwel gooi je het blok open, laat je de kop vlakken en afpersen, monteer je een hoop nieuwe stukken en tuf je dan verder met dat hersteld blok en een acceleratievermogen waar mijn hond van moet lachen,

of

je monteert een ander blok waar je met zekerheid van kunt zeggen dat het een goed blok is. En als dat dan toevallig een blok is met een iets grotere cilinderinhoud (en dus een beter acceleratievermogen waardoor de grijns op het bakkes van m'n hond wegsmelt), dan is dat heel mooi meegenomen.

And of course, ik heb zo'n blok staan :-)

Er komt ook nog een kofferspoiler op, een set andere velgen en achterlichten die nog niet vaal geworden zijn en tegen dat we klaar zijn kan meneer Rob heerlijk relaxed cruisen met zijn blauw beest B-)


De motorwissel staat voor ergens half november gepland, maar ik voorspel weinig buitenissigheden om hier te melden. Foto's komen er uiteraard wel weer aan te pas.


Zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten